Brochure met het volledige aanbod van NARRATA

Doorheen de jaren is het aanbod erg uitgebreid en vonden wij het tijd om een brochure uit te werken waarin we samenvatten wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Deze brochure kan je hier digitaal inzien:

https://issuu.com/gilnarrata/docs/narrata_brochure_2024

In deze brochure vind je ook stiekem een zoekboekje voor kinderen. Even uitknippen en klaar!


Workshops op maat

Stevige interactieve voorleessessies die focussen op verhalenbeleving bevorderen niet alleen taalontwikkeling, maar ook tal van andere ontwikkelingsdomeinen.

Na een kennismakingsgesprek en een behoeftenpeiling stellen wij een workshop op maat samen. Allerlei aspecten kunnen aan bod komen, gaande van: het belang van voorlezen en voorlezen, ontwikkelingsdomeinen in een verhaal, voorlees- en verteltips, leescoaching, leesdidactiek, koppelen van voorlezen aan (muzische) activiteiten, themagericht voorlezen, focus op illustratietechnieken, werken met kamishibai, kiezen van een geschikt voorleesboek, voorlezen met een handpop, (i.f.v. leeftijd, thema, maatschappelijke situatie, …)

Wij richten ons op ‘voorlezen (of werken met boekjes) voor baby’s en peuters, voor kleuters en voor schoolkinderen’ alsook op lezen (zowel technisch als begrijpend lezen).

Alle workshops kunnen aangepast worden voor verschillende sectoren (onderwijs, kinderdagverblijven, bibliotheken, kinderwerkingen, ….

Een workshop/vormingssessie kost € 120 per begonnen uur met een minimum van 2 uur.


Workshop 'Boekstart'

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is ‘quality time’, goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

In samenwerking met Iedereen Leest bieden wij de Boekstart-communicatietraining aan voor bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers van de consultatiebureaus van Kind en Gezin en de Boekstart-vorming ‘interactief voorlezen aan baby’s en peuters’, zowel voor intermediairs als voor (onthaal)ouders en kinderbegeleiders.

Meer info: https://www.boekstart.be/new/vorming/


Book@home

Een gezellige workshop in jouw woonkamer, dat is book@home.

 

Als gastvrouw/-heer nodig je familie, vrienden, collega’s, buren uit om in een gezellige setting te luisteren naar een educatief medewerkster van Narrata die, aan de hand van een 50-tal prentenboeken, komt vertellen waarom voorlezen belangrijk is. Er worden ook heel wat voorleestips gegeven, alsook advies over het kiezen van een geschikt boek voor kinderen van 0-12 jaar. Alle gasten krijgen een boekenlijst mee naar huis.

 

Er is een mogelijkheid om de boeken te bestellen via Narrata, doch geen aankoopverplichting!

 

De gastvrouw/-heer krijgt van Narrata een gratis prentenboek cadeau.

 

Book@home’s zijn helemaal gratis in de provincie Limburg. In andere provincies worden de verplaatsingskosten aangerekend.

 


Book@school / Book@org

Nodig Narrata uit in je school of organisatie voor een book@school (book@org). Als school of organisatie nodig je zoveel mogelijk gasten uit voor een interessante workshop met prentenboeken.
Een educatief medewerkster van Narrata komt langs met een 70-tal prentenboeken. Aan de hand daarvan legt ze uit waarom voorlezen belangrijk is en geeft ze tips mee over het kiezen van een geschikt boek.
Alle gasten krijgen een boekenlijst mee naar huis.
Nadien kunnen de gasten boeken bestellen via Narrata (geen aankoopverplichting!).
 
De organiserende school of organisatie krijgt van Narrata een  prentenboek cadeau.
 
De basisprijs voor een book@school/@org is 80€. Deze prijs kan je echter terugverdienen, indien er veel boeken verkocht worden. Contacteer ons voor meer informatie.

voorleesapp


Voorleesapp

De voorleesapp van Narrata staat gratis ter beschikking van alle voorlezers (kinderdagbegeleiders, ouders, grootouders, onthaalouders, bibliotheekmedewerkers, leerkrachten, ….).

In deze app kunnen voorlezers hun voorleessessies beheren en voorleeservaringen delen met andere voorlezers.

Op de leesplank van Narrata worden leuke voorleesboeken in de kijker gezet.

De app is gekoppeld aan de databank van Cultuurconnect (koepel van bibliotheken).

De volledige handleiding kan je hier downloaden.

Klik hier om naar de voorleesapp te gaan!